Elektricien-Gouda

Blikseminslag 

Als er een hevig onweer losbarst en de nodige bliksem door de lucht raast, is dat altijd een wonder. Het is niet alleen een waar natuurwonder, maar het kan ook een blikseminslag zijn. Dit kan in uw huis, auto of een nabijgelegen boom zijn. 

Wat is er thuis aan de hand?

Bij onweer is het raadzaam om de stekker uit het stopcontact te halen. Een blikseminslag kan ook het netsnoer in uw woning treffen. Op hoogspanningslijnen staat normaal gesproken 230 volt, maar bij blikseminslag gaat dit snel omhoog. Dan krijgen alle apparaten die op dat moment aan staan en zijn aangesloten op netstroom ineens een grote hoeveelheid stroom en dreigen uit te vallen.

Ga nooit douchen!

Neem nooit een douche tijdens een onweersbui. Elektriciteit geleidt heel goed door koperen leidingen die water en water in je huis voeren. Je kunt je dus voorstellen met welke gevaren je te maken krijgt bij het douchen bij stormachtig weer. Het effect van blikseminslag is zo groot dat je er zelfs aan kunt overlijden.

Hoe blikseminslag in huis te voorkomen

De gevolgen van blikseminslagen zijn onmeetbaar. Om te voorkomen dat dit bij u thuis gebeurt, raden wij u aan een bliksemafleider te plaatsen. Dit wordt vooral aanbevolen voor hoge gebouwen. Bliksem slaat in op het hoogste punt. Dus als u in een eengezinswoning woont, is uw huis waarschijnlijk de hoogste plaats in de buurt.

Call Now Button